grafiek

Met het kleine drukkerscollectief ‘geen druk’ brengen we sinds vorig jaar een paar keer per jaar een verzameling divers grafiek uit. het collectief bestaat uit vakmensen met verschillende achtergronden. we proberen een heel divers beeld van de mogelijkheden van grafiek te laten zien.

een steen die ik heb voorzien van een tekening in inkt (touche):

*

een kleine wanhopige chaos na een idee dat in de praktijk weerbarstig leek… plus de uitsnede die er uiteindelijk van kwam.
gemengde techniek: linodruk, stempel, monoprint en sjabloondruk

 

 

 

Onderstaand grafiek gemaakt in de Grafische werkplaats van Historische drukkerij De Drukpers in Openluchtmuseum Ellert&Brammert in Schoonoord.

 

*

Tetrapakdruk: krassen in de binnenkant van een melkpak, de afdruk wordt altijd diapositief.

*

Testjes om te leren werken met irisdruk (meerdere kleuren inkt op de roller en in 1 keer meerdere verlopende kleuren afdrukken), sojamelkpakdruk op verschillende kleuren papier.

 

       

*


*
Handgedrukt boekje van sojamelkpakdrukwerk: ‘een plek om te schuilen’
BEKROOND DOOR MOOI MARGINAAL! trots op :- )

*
Nieuwjaarskaart uit sojamelkpaksnede, waarbij een deel uitgeknipt, omgekeerd teruggelegd en los afgedrukt (wel in 1 drukgang, en soms een beetje scheef ;- )).

 

*

In het kader van het hergebruik: afdruk van sojamelkpak. De binnenzijde kan uitstekend dienen als ‘lino’. Het is makkelijk te bewerken met scherp gereedschap en de kreukels en lijmranden geven verrassende neven-effecten :- )

       

*

Twee houtsnedes. Beide meermaals afgedrukt om meer dynamiek te krijgen

 

 

*
Linosnedes van haas, vos en das bij maanlicht. Afdrukken op hergebruikt papier.